onsdag 1 augusti 2012

Skol- och kontorsmaterial från fotohandlaren

FotoInsight presenterar fotoartiklar för det nya läsåret

Göteborg och Cambridge. 02.08.2012. - Det är dags för ett nytt läsår och ränseln måste packas. En onlinefototjänst erbjuder nya möjligheter att göra basutrustningen riktigt personlig. Genom att skapa unika föremål uppstår en personlig relation så att ungarna också tar hand om sina saker. Dessutom så hjälper de egna bilderna på husdjur och vänner eller från semestern på spiralblocket eller väskan till att hålla igång positiva minnen. Om man har en bild på sig själv på sin aluminium-sportflaska så sparkar man inte så gärna på den på skolgården. Man behandlar skolväskan med mer respekt om man har sitt porträtt på den. FotoInsight kan nu trycka bilder från en digitalkamera på praktiska artiklar som t.ex. kollegieblock, anteckningsböcker eller pennfodral

Inför det nya läsåret presenterar FotoInsight sitt skolutbud. Exempel på produkter som internetfototjänsten kan trycka kundens egna bilder på med gratisprogrammet FotoInsight Designer eller på den egna webbplatsen:
- Kollegieblock (spiralblock A4 - 119 kr; A5 89 kr)
- Anteckningsbok A5 (159 kr)
- Pennskrin (169 kr)
- Planerings-Kalender A5 (219 kr)
- Vänbok (195 kr)
- Matlåda för rasten (109 kr)
- Dryckesflaska av aluminium (199 kr)
- Gymnastikpåse (109 kr)
- Barnryggsäck (279 kr)

Personalisering av produkter med massanpassning
Uttrycket massanpassning är en självmotsägelse som består av begreppen "massproduktion" och "anpassning" och har blivit ett modeord under de senaste åren. Vid kundindividuell massproduktion sker tillverkningen av gods och tjänster enligt individuella kundönskemål med nästan samma effektivitet som vid massproduktion. Leverantörer på tillväxtmarknaden fotopresenter som t.ex. FotoInsight följer den här strategin när de trycker användarens bilder på massartiklar som matlådor eller kalendrar med hjälp av ny teknik och innovativ organisationsstruktur. För att få kostnader och leveranstider som hos jämförbara, massproducerade standardtjänster, struktureras produktarkitekturen på så sätt att individualiseringen sker sent i tillverkningskedjan. Man köper in standardprodukter som har tillverkats med hjälp av skalfördelar. Eftersom den individuella anpassningen inte sker förrän beställningen har gjorts, talar man om att tillverkningen sker "X-to-order". På presentartikelmarknaden med sina starka, säsongsbundna variationer kräver detta en mycket flexibel produktion till högsäsongerna som t.ex. jul och mors dag.

Förverkliga egna idéer
"Tillverkare som vill överleva på den snabbrörliga fotomarknaden måste lägga upp sin tillverkning så att alla kunder hittar exakt det som hon vill ha" säger FotoInsights vd Klaas Brümann. Ett ständigt växande utbud av artiklar som sträcker sig från det praktiska till det dekorativa görs unika med hjälp av kundens personliga minnen i form av bilder. Användarna kan därigenom förverkliga sina idéer som kan ha ett konstnärligt anspråk, vara estetiska eller roliga eller helt enkelt håller kvar deras personliga minnen. Den tilltagande designorienteringen hos konsumenter kommer till nytta i artiklarna för skolelever. Vardagsföremål som skrivhäften som eleverna oftast inte bryr sig om får ett nytt, personligt värde när de görs unika.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar