fredag 19 februari 2010

Bilder på canvasduk – från ögonblicksbild till konst på väggen

Att trycka på canvasduk var tidigare ett arbete för små verkstäder som tryckte konst som hantverk och spände upp dukarna på ramar. FotoInsight automatiserar den här processen och erbjuder nu dekorativa väggprydnader utifrån egna bilder för hemmet och kontoret.

Att ta bra bilder är idag enklare än någonsin. Många digitala fotografier kan förstoras upp på en stor duk på kontoret, i konferensrummet eller hemma på väggen. Förut var det bara små verkstäder som kunde producera tryckta canvasdukar med bilder – till horribla priser. FotoInsight automatiserar processen så att man kan erbjuda helt personliga väggprydnader till ett bra pris.

FotoInsight, en specialist som hjälper både proffs och hobbyfotografer, trycker foton på canvasduk med 300 dpi i storlekarna 20 x 30 cm (digitala bilder med minst 800 x 1100 pixlar) upp till 60 x 80 cm (2500 x 3300 pixlar rekommenderas). Bilden spänns upp på en kilram och kan hängas direkt på väggen. FotoInsight använder moderna fibrer som är optimerade för hållbarhet och färgbriljans samt standardiserade storlekar som ger en i stor utsträckning automatiserad produktionsprocess. Enligt FotoInsight ger det här för första gången en genomgående hög kvalitet och lång hållbarhet till priser som ligger långt under konkurrenternas.

Tryck på canvasduk förädlar digitala semesterbilder till konstverk i stort format. Canvasdukens fina struktur ger en konstnärlig effekt tillsammans med djupeffekten som skapas av kilramen. Genom att duken spänns upp på en kilram krävs inte någon extra ram. Canvasduken kan hängas enkelt direkt på väggen och blir ett unikt konstverk och unik present som passar lika bra hemma som på representationskontoret. Foton på canvasdukar är också lämpliga för konst som man tagit fram med bildbehandlingsprogram och filter. FotoInsights VD Klaas Brümann säger: ”Den traditionella canvasduken har fått en renässans tack vare den digitala bildbehandlingen. Med hjälp av bildprogram kan man enkelt skapa imponerande digital konst som bläckstråleskrivaren tyvärr inte alltid kan göra rättvisa. Vi på FotoInsight erbjuder nu en tryckkvalitet som uppfyller de här höga kraven.“ I jämförelse med bilder bakom glasramar eller fotoplanscher gör canvasduken ett mer ädelt intryck på grund av strukturen och har ett större djup eftersom den går runt kilramen. ”Kvalitetsmedvetande är viktigt för oss. Alla material som vi använder kontrolleras noga och tillverkaren garanterar en livslängd på 100 år. Den här garantin omfattar både bilder på fotopapper och bilder på canvasduk”, betonar Rolf Hollander, styrelseordförande i det största bildlabbet i Europa och FotoInsights produktionspartner.

Canvasdukar med foto beställer man precis på samma sätt som bilder, planscher och fotoalbum. En tydlig översikt över priser, format och nödvändig upplösning samt användarvänliga guider i ett finns på http://canvas.fotoinsight.se/. FotoInsight levererar till Sverige och ytterligare 30 länder i Europa. Det är även möjligt att skicka beställningen till en separat leveransadress. Beroende på paketets storlek är detta en stor fördel om man vill skicka presenten direkt till mottagaren. Den industriella tillverkningen ger lägre priser så att de dekorativa canvasdukarna med foto finns redan från 469 kr – plus 91 kr för frakt och förpackning. Det är betydligt billigare än andra alternativ på marknaden.FotoInsight.se
Skype fotoinside
E-post: pr (snabel-a) fotoinsight.se
Tel. SE: 031 360 78 11

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar